A mi (két) lombikbébink

16+5 – bonbonok, 2. felvonás: Aszalt barackos, marcipános bonbongolyó

Továbbra is szobafogságban vagyok a gyermekek parancsára, így folytatom a karácsonyi bonbon-támadást. 🙂

 

Már nem emlékszem pontosan, hogy a bonbon eredeti receptjét hol találtam, de nem hagytam meg az eredeti formában, így én Barackos-marcipános bonbonnak hívom.

Az egyik legegyszerűbb, ami elképzelhető. Pontos mennyiségeket nem nagyon tudok írni, mindenkinek az ízlésére bízom, hogy miből mennyit.

Én általában az egészet beleszórom a késes aprítómba, ott áll össze a massza.

A hozzávalók:

Aszalt sárgabarack, barack pálinka (ha épp rum van csak, az is teljesen rendben van, lényeg, hogy valami alkohol legyen), marcipán, esetleg darált dió, kakaópor (rossz egyiktől sem lesz), és ha az állagához még kell, akkor néhány kanál barack lekvár. Cukrot nem szoktam tenni hozzá, mert a marcipán is, az aszalt gyümölcs is édes, nem akarjuk, hogy összeragadjon a szánk. 😀

A fent említett hozzávalókból az aszalt barackot és a barack pálinkát (vagy más alkoholt) egyesítjük, és állni hagyjuk kicsit. Nem kell sok pálinka, mert amit nem szívott magába a gyümölcs, azt nemes egyszerűséggel hozzálöttyintem a masszához, ott majd felszívja. 🙂 A marcipánt felkockázom, a többi hozzávalóval együtt az aprítóba teszem, és addig aprítom, amíg golyóformázásra alkalmas masszát kapok. (itt lehet, hogy elkel egy kis baracklekvár, attól függően, hogy hogy bántatok a pálinkával… az is lehet,  nem lesz rá szükség. :D)

Innentől már csak  golyóformázás van hátra, és a csokiba mártogatás. A kettő között érdemes kicsit hűtőbe tenni, úgy könnyebb lesz mártogatni. A mártogatáshoz étcsokit javaslok, mert a tejcsokival együtt már túl édes lenne. Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk, teszünk hozzá egy kis vajat, vagy olajat (netán kókuszzsírt), így könnyebben megy majd a mártogatás. 🙂 Érdemes akár 3 tábla étcsokit is olvasztani, mert az egy tábla elég kevésnek bizonyult.

Ha van az ismerősök között cukrász, vagy a közelben cukrászkellék, érdemes csokipasztillát venni, mert jóval olcsóbb, mint a boltban kapható táblás étcsokik. Természetesen a tökéletes ízélmény eléréséhez elengedhetetlen, hogy néha-néha megkóstoljuk, hogy íze-állaga megfelelő-e már. 😉 Elvégre nem tehetünk selejtet a család elé… 😀

 

Jó munkát! 🙂

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Epresmarcipán says: (előzmény @Lianater)

    Ez garantáltan elronthatatlan, bármilyen arányokkal is dolgozol majd, finom lesz. 🙂

  2. Lianater says:

    Azt hiszem ez lesz az EN bonbonom! Ezt tuti nem rontom el 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!