Nagyjából összeállt a karácsonyi menü is.
Szenteste reggelén azt tervezem, hogy gofri lesz a reggeli (tegnap Jamie Olivert néztem a tv-ben, aki szabad tűzön követte el, mint kifejezetten szenteste reggelére való kaja), Férjjel egyetértettünk ebben. 🙂
Ebéd anyósomnál lesz, vacsi pedig a már fent korábban említett erdélyi töltött káposzta (füstölt csülök, oldalas, darált hús, bacon szalonna, és káposzta kerül bele, húsleves (ettől a Férj nem tud elvonatkoztatni, bár még nem tiszta, hogy megfő-e majd délutántól vacsoráig), a srácoknak (mármint Férj, és nagybátyám alkotják a srácokat. Nagybátyám “még” egyedülálló, és meg szoktuk hívni ) petrezselyemmel, fokhagymával, olívaolajjal és citromlével pácolt afrikai harcsafilé, zöldborsós-gombás rizzsel, vagy zöldkörettel (én nem szeretem a halat).
A desszert mákos guba lesz. Lehet, hogy nem valami nagy különlegesség, de imádom. Ezt szuffléformában tervezem elkészíteni (és terveim szerint a gyermekeim is megkegyelmeznek szentestére, és hagynak kicsit ténykedni), sütőben. Hm… lehet, hogy kéne egy főpróbát tartani lassan… 😀 Élek-halok a mákos gubáért, és ezer éve nem ettem. Ide-oda vivősre mascarpone torta a terv (szintén a Törpék hajlandóságán múlik), valamint a töltött káposztát szeretném cipelni.
Karácsony napján az én őseimnél gyűlik majd össze a család, karácsony másnapján pedig újra anyósnál lesz ebéd, majd a Férj keresztanyjáéknál zárjuk a napot.
Ezek persze tervek, meglátjuk, hogy mi lesz belőle, mennyire értenek egyet ezzel a gyerkőceim.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: